برابر با سی ام شهریور 1390 برابر با بیست و دوم شوال 1432 هجری قمری و بیست و یکم سپتامبر سال 2011 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
30 شهریور 1366
کشتی تدارکاتی و لجستیکی ایران، موسم به "ایران اجر" متعلق به نیروی دریایی ارتش جمهوی اسلامی ایران که از بندرعباس به سوی بندر بوشهر در آبهای بینالمللی در حرکت بود، از سوی دو فروند هلیکوپتر آمریکایی، بدون هیچ هشداری مورد حمله قرار گرفت که طی آن، پنج تن از خدمه کشتی شهید و چهارتن نیز مجروح شدند.
30 شهریور 1364
"ریچارد مورفی "معاون وزارت خارجه آمریکا در امور خاورمیانه ضمن تأکید بر حمایت آمریکا از عراق در جنگ با ایران فروش جنگافزار به دولت عراق را مورد تایید قرار داد.
30 شهریور 1330
"لوئی هندرس" سفیر جدید آمریکا در ایران وارد تهران شد.
30 شهریور 1325
سرلشکر "فضل الله زاهدی" با هدایت دولت انگلیس برای مهار فعالیتهای قشقاییها و عشایر منطقه جنوب کشور، به فرماندهی نیروهای جنوب و سرپرستی استان فارس تعیین شد.
30 شهریور 1320
"محمدعلی خان ذکاء الملک فروغی" کابینه جدید خود را تشکیل داد، در این کابینه که با مشورت انگلیسی ها تشکیل شد، سرلشکر "احمد نخجوان" وزیر جنگ "رضاشاه" که به هنگام اشغال ایران توسط متفقین، دستور مرخصی به سربازان داده و کشور را بی دفاع گذاشته بود، پاداش خود را از انگلیسی ها دریافت کرد و در کابینه "فروغی" بار دیگر به وزارت جنگ منصوب شد.
30 شهریور 1306
قانون اجازه نامه طبابت در سه ماده به تصویب مجلس شورای ملی رسید و در آن شرایط اخذ اجازه نامه رسمی طبابت، عدم حق استعمال کلمه دکتر توسط افرادی که فاقد دیپلم طب از داخل یا خارج هستند و نیز تعیین وزیر معارف برای اجرای این قانون ذکر شده است.
30 شهریور 1305
"محمد مصدق" بار دیگر در مجلس شورای ملی به منظور افشاگری علیه "وثوق الدوله"نخست وزیر وقت ایران و عاقد قرارداد 1919 سخنرانی کرد.
30 شهریور 1298
مخالفت مردم با قرارداد 1919 "وثوق الدوله" با انگلیسی ها، ابعاد تازه ای گرفت و در اکثر شهرهای ایران تظاهرات گستردهای علیه "وثوق الدوله" انجام شد.
30 شهریور 1297
" کالومیتسف " افسر سابق ارتش روسیه به عنوان اولین سفیر این کشور به وزارت خارجه ایران معرفی شد ولی دولت "وثوق الدوله" تحت فشار انگلیسی ها اعتبارنامه او را به رسمیت نشناخت و از پذیرفتن وی سرباز زد.
30 شهریور 1296
روزنامه "دولت علیه ایران" نوشت : افراد پلیس جنوب، مرکب از قوای انگلیسی و هندی، روستاهای اطراف یزد را محاصره کرده، به غارت اموال و سرمایه مردم سرگرم هستند.
30 شهریور 1287
درپی پیروزیهای مشروطه خواهان تبریز، "عین الدوله" صدراعظم، اولتیماتوم 48ساعته ای برای مردم این شهر فرستاد، "ستارخان" و "باقرخان" سرداران این جنگ شناخته شدند.